Saturday 29 June 2013

Lautaset tyhjiksi

Eilen ostin mansikoita sedältä, jonka koju on kotimatkan varrella niin näppärästi, ettei edes pyörän selästä tarvitse nousta. 

Minä mansikat saatuani: "Kiitos ja hyvää viikonloppua teille."

Mansikkasetä: "Sitä samaa, muista nyt syödä lautanen tyhjäksi."

Minä hymyilen ja kurtistan kulmiani.

Mansikkasetä: "Niin siis että tämä keli tästä paranisi!"

Sitten välähti ja lupasin tehdä parhaani, olinhan kuullut tämän aiemminkin. Saksassa pikkulapsille (ja minulle) on tapana sanoa, että lautanen pitää syödä tyhjäksi, jotta seuraavana päivänä paistaa aurinko. Voi kun se olisikin totta! Täällä on ainakin paremman sään eteen uurastettu, mutta edelleen Hampurin kesä tarjoaa meille vajaata plus viittätoista ja jatkuvaa sadetta.

// I bought strawberries on my way back home and was adviced to eat it all up, not to leave anything on the plate. That is how German children are made to believe that the sun will shine the next day. Well, I've done my best, but +15 degrees and rain is still what the summer in Hamburg has to offer us.

6 comments:

  1. Namskis, mansikoita. :) Toivottavasti teidän ahertaminen palkitaan nyt sitten, ehkä viimeistään kun Suomeen pääset!

    ReplyDelete
  2. No niinpä, pitäkää aurinkoa korkeella!

    ReplyDelete
  3. Mennäänkö marjatilalle poimimaan mansikoita?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hirveesti kaikkea kivaa tekemistä! Mennään vaan jos keretään :) Niin, en taida vielä keretä sun pihan sadonkorjuuseen..

      Delete
  4. Hah, mie en oo kuullutkaan moisesta jutusta, että lautanen pitää syödä tyhjäksi, että aurinko paistaa! Jotenkin söpöä! :)-Sinttu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaikenlaisin keinoin niitä lapsia tässä maailmassa huijataankin ;)

      Delete