Monday 17 June 2013

Pulloista ja vesistä

Lauantaina juutuin sadetta pitelemään erääseen designkauppaan, josta tarttuikin mukaan aivan mahtava löytö, lasinen vesipullo. Maailma taitaa olla muutenkin heräämässä muovin myrkkyihin ja minä sen mukana. On muovillekin toki paikkansa, enkä sitä mitenkään hysteerisesti kammoksu. Jos vaihtoehtoja on kuitenkin tarjolla, otan niistä hyvin mielelläni selvää. 

Lentokentällä ja blogimaailmassa olen törmännyt Lifefactoryn lasipulloihin, jotka mielestäni kuitenkin näyttävät lähinnä tuttipulloilta ja sitä paitsi myös painavat aika lailla. Nyt kuitenkin löysin tämän tanskalaista designia olevan Retap-merkkisen juomapullon, jonka päätin huokeaan 12 euron hintaan kotiuttaa. 


Alla olevassa kuvassa pullon materiaalista. Lasia se siis on, muttei helposti rikkoutuvaa. Pullon koko ja paino ovat muovisten versioiden kanssa samaa luokkaa, vetoisuus siis puoli litraa. 


Oman lyhyen käyttökokemukseni perusteella vesikään ei pitempään pullossa seistyttyään maistu ummehtuneelle, ja tuntuu jotenkin enempi luksukselta hörppiä vettä ikään kuin juomalasista. Pullon ja korkin voi molemmat pestä tiskikoneessa.

Olen muutenkin kova juomaan vettä, ja nimenomaan hanavettä, jollei se nyt ihan kuralle maistu. Itse asiassa Chilessä join sitä siltikin, vaikka näin jälkikäteen ajateltuna hanavesikään ei ihan kaikkialla liene kaikista puhtainta, joten toisinaan voi olla fiksua ostaa sitä pullovettäkin. Ainakin Suomessa tai Saksassa vannon kuitenkin hanaveden nimiin, muovipullojen ylenpalttinen edestaas roudaus tuntuu älyttömältä. Siksi tämä on siis vesisiepolle ihan paras hankinta hetkeen.


// This might be the best buy of the year. A glass bottle for drinking water, a little less plastic in my everyday life and water that stays longer fresh.

6 comments:

  1. Aika söpö! Kovin pieneltä kuitenkin vaikuttaa, sitä joutuu varmaan täyttämään usein? Itse olen ajatellut tutustua semmoisiin alumiinisiin pulloihin, joita on alkanut kaikkialla näkyä. Tosi kevyitä ja nekin hyviä vaihtoehtoja muovipullon korvaajaksi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se on puoli litraa, eipä ne muovipullotkaan usein tuppaa isompia olemaan, ihan hyvä koko. Ehkä se alumiinikin on sitten hyvä, siitäkö ei sitten siihen veteen mitään irtoa? Enpä tiedä, mutta lasista ehkä kaikista vähiten ;)

      Delete
    2. Toi näyttää paljon pienemmältä kuin muovipullot :D Luulen ettei siitä alumiinista irtoa, pitäisi ehkä vielä tarkistaa. Mutta ne on myös höyhenenkevyitä, kevyempiä kuin muovipullot mun mielestä!

      Delete
    3. Se on toi pieni kuva vaan. Puoli litraa siihen menee, eli ihan riittävästi! Oon ollut tyytyväinen, nyt kun toi on käytössäkin ollut. Mut ota vaan selvää niistä alumiinisista.

      Delete
  2. Hei tästä miun pitikin kysyä, että mistä liikkeestä ja mistä päin Hampuria ostit tuon pullon? On jäänyt nimittäin mieleeni kummittelemaan kyseinen pullo ja haluaisin itsellenikin tuommoisen! :) -Sinttu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eimsbüttelistä ostin, tuu käymään täällä päin siis! Yksi semmoinen design-kauppa, josta sai vähän Iittalaakin. Pullo on ollu kyllä tosi hyvä käytössäkin, suosittelen.

      Delete