Thursday 13 June 2013

Cuxhaven

Hampurissa sataa kissoja ja koiria, köysiä tai millä kielellä nyt mitäkin. Kuvat ja muistot Cuxhavenista ovat aurinkoisempia, vaikka reissun toteutimmekin jo huhtikuun puolella. Cuxhaven on noin 52 000 asukkaan kaupunki Pohjanmeren rannalla, jonne Hampurista matkasimme junalla noin puolitoista tuntia.






Sataman ranta oli perinteisesti jopa hieman karu, mutta ilo oli silti ylimmillään, kun pitkästä aikaa löysin horisontin! Vaikken mikään merikarhu olekaan, on se rannikolla kasvaneelle silti tärkeä elementti, jota sisämaakaupungissa huomaa kaipaavansa. Hampurissa toki riittää vettä muissa muodoissaan: Elbe, Alsterit ja lukuisat kanaalit. Vastaranta on silti aina hyvin havaittavissa, eikä anna tilaa haaveilulle.

Toisaalta sinne oikeaan rantsuunkaan ei Hampurista kauaa kestä. Juna vie reilussa tunnissa joko Pohjanmeren tai Itämeren rannalle, onkohan vesissä paljon eroa.


Hiekka ja dyynit muistuttivat minua lapsuuden kesistä Kalajoella, vaikkei sieltä muistaakseni tällaisia pirteitä rantakopperoita löydykään.

Seuraavaksi olisi tavoitteena tsekata Lyypekin keskustan kupeessa sijaitseva Travemünde. Kun ne Suomen helteet nyt vaan rantautuisivat tännekin.


// Waiting for these rains in Hamburg to stop, it is good to remember how the sun shined in Cuxhaven in April. In Cuxhaven I finally found the horison that always makes one dream. The sea is something I miss in Hamburg, although it only takes a little bit more than an hour to travel whether to the North Sea or to the Baltic Sea. Next destination could be Travemünde, Lübeck.


5 comments:

  1. Teidän reissukohteet on poikkeuksellisen oudon nimisiä, heh. Miten nämä keltaiset kopperot siis oikein toimivat, satutko tietämään? Mennäänköhän siihen vain löhöämään vai onko se enemmän tavaroita varten.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep kyllä ne on ihan auringonottokopperoita, jo tuollon huhtikuussakin siellä jotkut istuskeli. Hyvin kun suojaa tuuleltakin.

      Delete
    2. Aika kätsää, ne olisi sopineet hyvin myös Göteborgin tuulta vastaan ;)

      Delete
  2. Ihme, että pysyvät ehjinä siellä rannalla!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ail luonnonvoimilta vai vandaaleilta... Ehkä ne oli jossain talvisäilössä olleet kuitenkin?

      Delete