Wednesday 5 June 2013

Yhdet häät ja kesäloma


Huomenna alkaa ensimmäinen kesäloma. Jos hyvin käy, on mulla niitä ihan palkallisia lomia tänä kesänä kolme. Yhtä moneen maahan on meidän ihan lähipiirikin jakautunut, joten näin pienemmissä pätkissä eri otteeseen lomailu sopii tähän kesään just passelisti. Tällä kertaa Suomeen vie ystävien häät, söpöläisten love story alkoi aikoinaan meidän vanhojen tansseissa. Oma ranskiksenikin lähtee mukaan, joten iloitsen nyt ihan erityisesti Suomen helteistä, joista on Hampurissa saanut vain uneksia.

Oman tulevaisuudenkin kannalta on ihan kiva, että kotimaa näyttää hyviä puoliaan, jos siellä ehkä jonain vuonna taas mielii asua. (Vaikken toki ole pelkkä oman elämäni objekti, ha.) Ymmärrän kuitenkin itsekin, että viistossa satava räntä tai parikymmentä astetta pakkasta ja täydellinen pimeys talviaikaan saattavat olla vähän eteläisempiin maisemiin tottuneelle jonkinasteinen kulttuurishokki, olkoonkin että niitä shokkeja tarvittaessa löytää ihan joka kolkasta. Jotkut vielä väittävät, ettei säällä niin väliä ole, mutta itse kyllä koen valon ja lämmön määrän vaikuttavan energiatasoihini ihan tosi paljon.



Mahtavaa päästä siis taas parhaimpia kavereita ja perhettään näkemään. Taitaa se vaan niinkin olla, että lippu on korkealla aina siellä missä on loma. Siksipä tekee tämäkin ero kotimaasta vaan pelkästään hyvää, jaksan uudella tavalla fiilistellä Suomea ja Helsinkiä, suomeakin, saunaa ja salmiakkia.. Kaikkeen ennen niin tuttuun ja turvalliseen on ilmestynyt pientä eksotiikkaa, juuri näin sen kuuluukin mennä. 

Finskillä tuhoamme maapalloa, mutta olemme suorin lennoin jo parissa tunnissa Helsinki-Vantaalla. Sielu ehkä seuraavana päivänä, kuten sanovat. Nautin kuitenkin niin kovasti juuri siitä välitilan tunnusta, kun ei tiedä mitä kieltä pitäisi puhua, ja kuulostaako se rakas suomen kieli taas todella niin juntilta, kuin miltä siinä Finskin tiskin edessä aina vaikuttaa. Eipä tosin saksaakaan voi kauniiksi kehua, mutta tärkeitä kieliä minulle molemmat, joten samapa tuo. Siihen välitilaan kuuluu myös aina aimo annos iloa, ikävää ja ihmetystä, elämää itsessään siis. Olen aina tykännyt olla matkan päällä, määränpäälläkään ei aina ole just niin väliä. Tällä kertaa kuitenkin Suomeen, siispä huomisiin! Eiköhän Hampurin sateet huolehdi noista parvekekukista sillä välin.


// Tomorrow to Finland, two good friends of mine get married. Let the first part of my summer vacations begin! Having family in three different countries, the arrangement of three shorter summer vacations fits just perfectly to this summer. The longer I stay away from my home country, the more I like it. And that is the way things should be right know. I also love to be on the road, no matter the destination. This time it only takes two hours by plane though, maybe a couple more for my soul to arrive. I hope the rains in Hamburg will take good care of my flowers on the balcony meanwhile.




2 comments:

  1. Ihanaa lomaa ja matkaa Suomeen!! Niin kivaa, että pääsette häihin, oon vähän kade. :) Ja pääset taas sopeuttamaan ranskista Suomen meininkiin sillä voisitte sielläkin sitten joskus asua vaikka onkin kylmää ja pimeää, hih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti kiitti, on kyllä kieltämättä tosi kiva taas pitkästä aikaa mennä Suomeen kaksin!

      Delete