Tuesday 11 June 2013

Luonnonkosmetiikasta

Suomeen lähtiessä tulee aina pohdittua tuliaisia. Mielellään veisin jotain pientä, jotain tyypillistä, jotain mitä ei Suomesta saa, tai ainakaan yhtä edullisesti. Luonnonkosmetiikka kuuluu etenkin jälkimmäiseen luokkaan, sillä omien empiiristen tutkimusteni perusteella alla olevat purnukat ja luonnonkosmetiikka yleisesti maksaa Suomessa Saksan hintoihin verrattuna tuplasti. Tämä on toki luonnollista siinäkin mielessä, että Lavera, Weleda, Dr. Hauschka ja moni muu luonnonkosmetiikkamerkki on juuri Keski-Euroopasta kotoisin. Siinäpä siis syytä ryhtyä luonnonkosmetiikan trokariksi, siltä tämä touhu mielestäni alkaa jo vaikuttaa, eikö? Kaverini lupasivat tosin kustantaa itse omat saippuansa, joten oikeastaan toimin vain kuriirina.

Nämä purnukat ovatkin sieltä edullisemmasta päästä, suihkusaippua maksaa noin neljä euroa ja kropparasva kuusi. Tuoksut on huumaavia, eivät pistävän teollisia tai makeita vaan oikeasti raikkaita tai muuten vaan syötäviä. Arjen luksusta on myös ajatus siitä, ettei omalle iholleen tarvitse hieroa kauheaa kemikaalikuormaa, kun luonnosta itsestään löytyy ihan vähintään yhtä hyvät ainesosat. Kemisti en ole, joten tyydyn seurailemaan sertifikaatteja ja toivomaan parasta. Alla olevat putelit ovat omia lempparimakujani myös keittössä.

// Natural cosmetics is something I like to bring to Finland from Germany, as it costs only half the price compared to the prices in Finland. In my bathroom natural wins against synthetic, though I am not a chemist, but only relying on the certificates. Lime and coconut are among my favourite tastes in the kitchen as well.
 

2 comments:

  1. Lavera on minun mielestäni erityisen hyvä merkki! Ensimmäinen suihkusaippua alkaa olla jo lopuillaa. Samoin Laveran meikinpoistoaine on armollinen silmille, ei ärsytä. Suosittelen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehdit tekeen vielä tilauksen tässä parin viikon sisään, hehe.

      Delete