Friday 21 June 2013

Müsliriegel

Pääsiäisenä ranskiksen äiti lähetti minulle söpön paketin, "banania" kun on melkein suomea ja siksi tämä muistutti häntä minusta. Kyseessä on siis ranskalaisten rakastama Banania-kaakaojauho, johon liittyen sain pienen kolonialistisen reseptikirjan, joka on itse asiassa täynnä kivoja, näppäriä muffinssi- yms. myslireseptejä.

Ensimmäinen kokeiluun päässyt resepti oli karpaloinen myslipatukka. Alla teillekin ohje, näistä tuli ihan tosi hyviä. Tosin myönnettäköön, että koostumuksen kanssa meni hieman pieleen. Patukoista olisi pitänyt tehdä paksumpia, sillä nyt ne murenivat aika helposti. Näkkäreistä kun tein aikoinaan taas ihan liian paksuja, mutta kaurahiutaleet kyllä taittuu suussa helpommin kuin rukiinen näkkäri. Nyt söin loput hilut sitten myslin joukossa, ei hullumpaa niinkään.

Karpaloiset myslipatukat (8-10 kpl, määrien tuplaaminen voipi kannattaa):

100 g kaurahiutaleita (vastannee reilua 2dl)
120 g voita (itse käytin puoliksi kookosöljyä)
60 g hunajaa
30 g kaakaojauhetta, mitä tummempi sen parempi
100 g karpaloita, itse käytiin kuivattuja
30 g riisimuroja, itse löysin kaupasta spelttimuroja
60 g hasselpähkinää hakattuna

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä voi ja hunaja. Sekoita kulhossa muut ainekset ja kaada lopulta joukkoon voi-hunajaseos. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle pellille ja painele kämmenellä tiiviiksi. Mielestäni kannattaa jo tässä vaiheessa veitsellä erottaa palat sopivankokoisiksi patukoiksi, jätä seokselle myös paksuutta. Paista uunissa reilut 20 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa. Nappaa piknikevääksi tai huitaise välipalana.

// R's mother gave me this nice little Banania book, full of good and simple recipes. This time I made these muesli bars, the recipe in French above. If you are not living in a Banania country, you can use normal cocoa powder. So tasty, though I should have left the dough a bit thicker.


10 comments:

  1. Onpa hauskannäköinen reseptikirja, tosi hieno. :) Terkkuja veneeltä vielä, kohta kotiin!

    ReplyDelete
  2. Tästä blogista kehkeytyy mun kokeellisen keittiön inspiraation lähde ;). Pitää kokeilla, meinaan popsin noita kiukkupatukoita joskus kotimatkalla että jaksaa otta lasten nälkäkiukun vastaan. Luomukaurahiutaleetkin menee kohta vanhaksi! Napsin tässä just itsepoimittuja mansikoita, nam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo nää on tosi näppäriä ja sikahyviä! Mut suosittelen melkeinpä tekemään vaikka tuplasatsin kerralla ja sit itse patukoista paksumpia ku mulla tossa kuvassa, pysyy paremmin kasassa. Ja itsepoimitut mansikat, wautsi!

      Delete
  3. Hei, tehtäiskö näitä yhdessä kun tulet Suomeen?

    ReplyDelete
  4. Niin, vielä voisin jatkaa, että olen täysin siirtynyt itse tehtyy mysliin. En tosin laita siihen kuivattuja marjoja, niitä kun löytyy tuoreena toreilta tai "tuoreena" pakastimesta. Nyt olen jo opetellut tekemään nokkospestoakin pihan nokkosista. Siskollesi ainakin kelpasi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep, nää myslisetit on ihan parhaita. Tuo nokkopesto mua kiinnostaa myös! Söin sen nokkoskeittopussin ja se oli kyllä jopa pahaa. Mut eipä ollu tuoreista nokkosista, täytynee perehtyä asiaan.

      Delete
  5. AAh, ompas söpö reseptikirja! :) -Sinttu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saat vaikka lainaan, jos vaikka se sun uus kieli oliskin ranska ;)

      Delete
    2. Hah, kiitos! Eihän sitä tosiaan koskaan tiedä ;)

      Delete