Sunday 4 August 2013

Lähtevien laivojen satama

Viime bloggauksesta taisi vierehtää hetki, mutta ihan pokkana silti palaan heinäkuisiin tunnelmiin ja Tall Ships Raceen Helsinkiin. Kävin tapahtumassa kahtenakin eri päivänä, kuten kelistä näkyy. Pikkuväen kanssa kulkiessa en ekana päivänä edes huomannut, että paatteja riitti niin usealle laiturille. Tietty ne isoimmat alukset oli niillä vähän kauemmilla. 

Käytiin meksikolaisessa Cuauhtemoc-nimisessä laivassa sisällä, joka illan tullen valaistiin kauniisti. Laivoissa on sellaista samanlaista taikaa ja mystiikkaa, mitä myönnettäköön on maailmassa usein kaikessa, minkä päälle ei itse ihan ymmärrä. Itse pidän kovasti merestä, mutta täysillä sen armoilla eläminen hirvittäisi. Siksi tyydyn rantakrapuilemaan, juomaan kaljaa satamissa ja viheltelemään merimieshenkisiä lauluja. 










// Tall Ships Races in Helsinki in July. Beautiful ships, we went onboard the Mexican "Cuauhtemoc". The ships are cool and the sea is impressive, but though I whistle like a sailor, I still somehow prefer to stay at the harbour.




8 comments:

  1. Kivoja kuvia ja hyvä, että täällä voi taas lukea juttuja! ;) Okei, ehkä kesästä nauttiminen on aika hyvä syy hiljaisuuteen. Harmi etten itse päässyt näkemään sitä meksikolaista laivaa, meni kyllä ihan ohi sen sijainti sitten..

    ReplyDelete
  2. Joo se oli siellä Nosturin takana. Oli kyllä hieno, olishan sitä monessa muussakin laivassa voinu sisällä piipahtaa! Koitan saada muitakin kuvia pian peliin.

    ReplyDelete
  3. Heh, merimieshenkisten laulujen viheltely ei ole yhtään pöllömpi harrastus (kuten ei myöskään kaljanjuonti! Blogauksen otsikon biisi alkoi välittömästi soida päässä (kakkosäänessä) :D Ja Toiset meistä!!! Näitähän riittää. Ja hienoja kuvia! :) /M-L

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niinpä, niitä riittää! Ja T esim. osais ehkä vislata Meiju Suvaksen "Tulit kuin laiva", meri innoittaa niin moneen ;)

      Delete
  4. Hienoja kuvia! T:Niina

    ReplyDelete
  5. Pokkana palaan vielä kommentoimaan heinäkuisia tunnelmia: voi että mikä kesähelsinki, lomanalku, merimiehet laivoineen ja yksi Hampurista karannut ystävä! Täydellinen ilta! /marjis

    ReplyDelete
    Replies
    1. No niin oli ja kiitos Marjiksen. Toivottavasti loma jatkui teillä yhtä täydellisesti :) Terkkuja Franskasta!

      Delete