Wednesday 7 August 2013

(Ranta)maalla on mukavaa

Meillä ei koskaan ole ollut omaa mökkiä. Ehkä siksi en ole traumatisoitunut lapsuudenaikaisista viikkotolkulla jatkuvista lomista keskellä-ei-mitään, hyttysistä, halonhakkuusta, huussintyhjennyksestä.. Kaupunkilaisen silmä katsoo maalaiseloa kultakehyksien läpi, ja näen vain kauniita koivuja, lempeitä auringonlaskuja, syviä metsiä, kesän kauneimmillaan! Puusaunassa muistellaan menneitä ja kerätään tarmoa tulevaan. Soijanakki maistui sinapilla, vaikka savustettu lohi veikin mökkisapuskojen ykköspaikan.
 
Marjametsälläkin käytiin, mutta mustikoita oli jo käynyt keräämässä muutama muu, buu. Suu pysyi silti makeana ja sielun suomalaisin sopukka lepäsi. Iso kiitos isäntäväelle kauniiseen Keski-Suomeen!
 





























// We have never had an own sommer cottage. Luckily my friends do and luckily they let me come with, as we headed for Central Finland to wash our worries away in the sauna, to enjoy smoked salmon and pick up blueberries in the forest. I so love the countryside! At least once a year, in the summertime.

3 comments:

  1. Mökkeily on kyllä parasta, mutta totta tuokin että vieraana näkee asiat eri tavalla ja ehkäpä pitää ollakin kiitollinen siitä että ei ole ollut omaa mökkiä, joten ei ole joutunut kärsimään kaikesta siihen liittyvästä hommasta. Saanut vain nauttia saunomisesta, uimisesta ja syömisestä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep, lienee mökkielämässä velvoitteensa. Toisaalta onhan se mukavaa puuhasteluakin, mut esmes omakotitalon ohella vois käydä jo rankaksi.. Kaupunkikaksiosta käsin on kyllä kovin mukavaa käydä maalla piipahtamassa :)

      Delete
  2. Minun puuhastelumökkini on Tillinmäessä mutta kyllähän tällaiset järvimaisemat vetävät hiljaiseksi!

    ReplyDelete